Cum să obții cafea perfectă la filtru

Cum să obții cafea perfectă la filtru

Ce raport de preparare ar trebui să folosesc?

Se recomandă un raport de preparare de 6g de cafea pentru fiecare 100mL de apă. Poți ajusta acest raport în funcție de dimensiunea preferată a băuturii tale. Acest lucru nu doar că permite obținerea unei băuturi echilibrate și puternice, dar te ajută și să obții un raport bun între cantitatea de cafea și valoarea bagajului tău de boabe. 6g se împart eficient dintr-un pachet de 250g cu foarte puțin risipă.

În ce echipament merită să investesc?

În afară de râșniță, desigur, cel mai bine este să investești într-o balanță (ideal cu timer inclus), o ibrică, un brewer preferat și produse de curățare. Poți omite ibrica dacă preferi să folosești un aparat de cafea. Prepararea acasă ar trebui să fie ușoară și repetabilă. Toate acestea ajută la obținerea acestui rezultat. Cântărirea cafelei și apei este una dintre cele mai simple metode de a obține rezultate repetabile acasă. Căută o ibrică cu cioc mare și debit rapid pentru un brewer de imersiune și o ibrică cu cioc îngust și debit scăzut pentru un brewer de percolație. S-ar putea să fie nevoie să încerci câteva brewers diferite, dar v60 este versatil și ușor de găsit filtre. Curățarea corespunzătoare a echipamentului pe bază regulată îți va permite să continui să prepari cu ușurință. Ai grijă de echipamentele tale și ele vor avea grijă de tine.

Rețetă de bază pentru un brewer de imersiune:

Dimensiunea măcinării: între zahărul alb și sarea de mare. Ajustează dimensiunea măcinării în funcție de preferințele tale de gust. Gusturile amare în preparatul tău înseamnă că ar trebui să macini mai grosier. Prea multă aciditate sau o băutură plată înseamnă că ar trebui să macini mai fin.

Temperatura apei: 95°C sau aproximativ 1 minut după fierbere

Ingrediente: 21g de cafea și 350mL de apă

Proces: Urmează acest proces cu orice brewer de imersiune: French press, steep and release, etc.

Adaugă filtrul în brewer, dacă este cazul, și toarnă puțină apă fierbinte în brewer pentru a-l încălzi, apoi aruncă această apă.

Pune cafeaua măcinată în brewer, adaugă întreaga cantitate de apă fierbinte și pornește timer-ul când apa atinge prima dată cafeaua.

Amestecă amestecul de cafea de 10 ori, înainte și înapoi, pentru a încuraja o extracție uniformă.

Lasă-l pentru 4 minute.

Filtrează băutura conform instrucțiunilor pentru brewer-ul tău.
Servește întreaga băutură, nu lăsa resturi în contact cu patul de cafea pentru a evita supraextragerea.

Rețetă de bază pentru un brewer de percolație:

Dimensiunea măcinării: între zahărul alb și sarea de mare. Ajustează dimensiunea măcinării în funcție de preferințele tale de gust. Gusturile amare în preparatul tău înseamnă că ar trebui să macini mai grosier. Prea multă aciditate sau o băutură plată înseamnă că ar trebui să macini mai fin.

Temperatura apei: 95°C sau aproximativ 1 minut după fierbere. Este posibil să nu ai control asupra acestui aspect cu un brewer de aparat.

Ingrediente: 15g de cafea și 250mL de apă. Este important să ții cont de adâncimea patului de măcinare, care este un parametru esențial pentru o extracție uniformă. Țintește o adâncire a patului de aproximativ 2-5 cm.

Proces: Urmează acest proces cu orice brewer de percolație: v60, brewer de aparat, etc.

Adaugă un filtru în brewer, clătește-l cu apă fierbinte pentru a evita gustul neplăcut al hârtiei, apoi aruncă apa utilizată.

Pune cafeaua măcinată în filtru și distribuie-o uniform în interiorul brewer-ului.

Dacă ai ales un brewer de aparat, apasă butonul „brew”. Altfel, continuă și pregătește-te să pornești timer-ul când apa atinge prima dată cafeaua.
Toarnă 50g de apă, încercând să umezești toată cafeaua din interior, agit-o pentru a te asigura că întreaga cafea este umezită.

După 45 de secunde, adaugă jumătate din restul apei, 100g în acest caz.
Odată ce apa se scurge până la un nivel puțin mai sus de patul de măcinare, adaugă restul apei.

Așteaptă ca apa să se scurgă complet înainte de a arunca filtrul și zațul utilizat și notează timpul de scurgere.

Timp: Timpul tău țintă pentru scurgerea apei ar trebui să fie între 2,5 și 3 minute. O băutură mai mică ar trebui să se scurgă mai rapid și invers pentru o băutură mai mare. Este posibil să observi că, pentru brewers de aparat mai mari, poți prepara cafea cu timpi de preparare mai lungi de 5-6 minute fără a percepe gusturi amare. Cea mai simplă metodă de a ajusta timpul de scurgere este prin dimensiunea măcinării.

PREVIOUS Filter vs Espresso Roast NEXT Ghid esențial pentru un espresso de calitate