Aceasta este o întrebare pe care o primim frecvent de la oaspeții noștri. De obicei, răspundem cu o întrebare importantă: „Folosești o mașină de espresso sau un metodă de filtrare pentru prepararea cafelei?”
Care este diferența între ele?
Abordarea noastră este de a ajusta prăjirea astfel încât procesul de preparare a cafelei acasă să fie cât mai simplu posibil.
Espresso
Mașina de espresso tinde să scoată în evidență aciditatea naturală a cafelei datorită presiunii adăugate în proces. Putem prăji cafeaua într-un mod care atenuează această aciditate naturală. Scopul nostru atunci când prăjim este ca interiorul boabei să fie de o culoare similară cu cea a exteriorului. Astfel, oricine va putea prepara un espresso clasic cu raport 2:1, care să aibă un echilibru între dulceață și aciditate.
Filtru
În absența presiunii, o abordare diferită a prăjirii poate aduce beneficii cafelei filtrate. Spre deosebire de prăjirea pentru espresso, dorim să creăm un grad mare de culoare între interiorul și exteriorul boabei. Interiorul va fi mai deschis la culoare, iar exteriorul va fi mai închis. Acest lucru îți va permite să obții ușor o cafea complexă și luminoasă acasă.
Ce se întâmplă dacă vreau să prepar o cafea espresso folosind cafea prăjită pentru filtru?
Nu este nimic greșit în a face acest lucru, dar există câteva dezavantaje. Datorită abordării noastre pentru prăjirea pentru espresso, este posibil să găsești cafeaua preparată astfel mai plictisitoare și mai fadă. Nu credem că această experiență ar fi una plăcută pentru tine.
Ce se întâmplă dacă vreau să prepar un shot de espresso din cafea prăjită pentru filtru?
Din nou, nu este nimic greșit în a face acest lucru. Este destul de puțin probabil ca espresso-ul rezultat să aibă un raport 2:1 clasic și să fie echilibrat. Acest lucru se datorează faptului că interiorul boabei este prăjit mai deschis, ceea ce face extragerea mai dificilă. Vei obține un espresso mai echilibrat dacă extragi cu mai multă apă și timp. Poate fi o experiență interesantă de încercat acasă, dar este posibil să fie nevoie de mai multe încercări pentru a obține un espresso plăcut. Poți consuma rapid o pungă de cafea astfel, așa că poate să nu fie cea mai bună alegere pentru utilizarea zilnică.