Cafeaua proaspăt prăjită și „dușmanii” ei

Cafeaua proaspăt prăjită și „dușmanii” ei

De ce nu ar trebui să folosesc cafea proaspăt prăjită?

Este mai dificil să descoperi întregul potențial de aromă al unei cafele atunci când aceasta este proaspăt prăjită. Procesul de prăjire creează dioxid de carbon (CO2) stocat în celulele boabelor de cafea, care se eliberează treptat în timp, într-un proces cunoscut sub numele de degazare. Valvele unidirecționale de pe pungile de cafea sunt concepute special pentru a permite evacuarea acestor gaze fără a lăsa oxigenul să pătrundă.

Pentru a obține mai multă aromă din cafeaua ta, este recomandat să o lași să se degazeze în punga sigilată.


Cât timp ar trebui să las cafeaua să se „odihnească”?

Recomandăm să aștepți cel puțin o săptămână înainte de a folosi cafeaua proaspăt prăjită. Momentul optim pentru a savura cafeaua poate varia semnificativ, în funcție de preferințele tale. Știm că este greu să reziști tentației de a deschide punga nouă de cafea, dar răbdarea îți va fi răsplătită!


Cafeaua are un termen de valabilitate?

Da, potențialul său de aromă începe să scadă după aproximativ două luni. Dușmanii cafelei sunt oxigenul, energia (căldura) și umiditatea. Pentru a proteja boabele de cafea, păstrează punga sigilată sau folosește un recipient etanș. Evită expunerea la lumina directă a soarelui și la temperaturi ridicate, deoarece acestea accelerează degradarea cafelei.

De asemenea, evită păstrarea cafelei în frigider sau congelator. Acestea sunt medii umede care pot transfera mirosuri nedorite în boabele tale.


Îmi puteți măcina cafeaua?

Dacă vizitezi cafeneaua noastră, vom fi bucuroși să măcinăm cafeaua pentru tine. Cu toate acestea, este posibil să te sfătuim să măcinăm doar o cantitate mică. De ce? Pentru că aroma cafelei începe să se deterioreze imediat după măcinare și la un ritm mult mai rapid.

Pentru cea mai bună experiență, îți recomandăm să investești într-o râșniță de cafea. Aceasta este cea mai bună modalitate de a obține maximum de aromă din boabele tale.


Prin înțelegerea proceselor de prăjire, păstrare și măcinare, te poți bucura de o cafea savuroasă, plină de arome bogate. Experimentează și descoperă ce funcționează cel mai bine pentru tine!

PREVIOUS Este în regulă să prepari cafeaua cu apă de la robinet?